Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2006 11:28 - Големите 90 предстоят
Автор: roanldo Категория: Спорт   
Прочетен: 573 Коментари: 0 Гласове:
0



Днес шампионът на България Левски е на крачка от влизане в историята. При петия си опит “сините” могат да станат първия български отбор, класирал се за груповата фаза в Шампионската лига.    Днес точно в 22.00 ч. българско времена стадион “Марк Антонио Бентегоди” във Верона "сините" гладиатори излизат за своят финална битка.   Пълководецът Станимир Стоилов ще изведе своите георои в мач реванш срещу местния Киево след успех с 2:0 в първия мач от ІІІ квалификационен кръг на Шампионската лига.   Италианците попаднаха с голяма доза късмет в елиминациите за най-комерсиалния футболен турнир в Европа. Те се класираха на 7-о място в Серия А през миналия сезон, но след скандалите за корупция в Италия и санкциите срещу Ювентус, Лацио и Фиорентина, се включиха в Лигата, вместо в турнира за Купата на УЕФА.   Въпреки загубата с 0:2 в първия мач “летящите магарета” се надяват да полетят в историята, като при дебюта си достигнат Шампионската лига.   Досега те имат само 3 мача в евротурнирите – 1 равен и 2 загуби, като и в първия сезон отпаднаха в І кръг от участието си.   Българският представител също не отсътпва в своите надежди като очакванията на левскарите са далеч по-покрити от тези на италианците. "Сините" постигнаха чиста турнирна победа с 2:0 в София, след като изиграха един от най-силните мачове в историята си и сега са на крачка от триумфа.   Днес на стадиона във Верона определено на Левски ще му се налага повече да се брани, но опитните бранители и разбивачите в халфовата линия на тима от Герена едва ли очакват нещо по-рачлично. Шансовете на българския боец ще са в контраатаките, където ще дебнат остриетата на тима.    
"Като домакини в София бяхаме задължени да търсим победа. Сега е ред на италианците да се опитата да вкарат гол и напрежението е в тях. Ние имаме опит в такива мачове и не се притесняваме. Да ви кажа често, довел съм седем защитника в Италия и не се притеснявам от тактиката на Киево. Ще разчитам и на контратаки, защото нашите противници ще играят по-открито", заяви спокойно старши треньорът на Левски Станимир Стоилов.   Групата за мача срещу Киево:
 
Георги Петков, Живко Миланов, Игор Томашич, Борислав Стойчев, Ричард Еромоигбе, Даниел Боримиров, Георги Иванов, Христо Йовов, Елин Топузаков, Веселин Минев, Валери Домовчийски, Мирослав Иванов, Атанас Борносузов, Станислав Ангелов, Димитър Телкийски, Лусио Вагнер, Седрик Бардон, Емил Ангелов, Милан Коприваров и Николай Михайлов.  



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: roanldo
Категория: Спорт
Прочетен: 64587
Постинги: 48
Коментари: 12
Гласове: 59
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930